Ski Elektriske Installasjon as
Dynamitveien 14C
1400 Ski
Man-Fre: 08:00 - 15:30
64 86 05 50

Ski Elektriske Forretning er etablert i 1934.Virksomheten startet med elektriske installasjoner og reparasjoner og ble senere utviklet med en liten butikk. Lokalene var ved Gamle Vanaheim, hvor det tidligere hadde vært et bakeri og stall for distriktslegens hest. (Legen brukte hesteskyss når de skulle på sykebesøk den gang)

Det var før kjøleskapene kom på markedet. Det var heller ikke vaskemaskiner, oppvaskmaskiner eller mikrobølgeovner den gang, så vareutvalget var ikke så stort. I hjemmene var det gjerne en taklampe, kanskje lampetter i stua, og så hadde de en kokeplate til matlaging. De best utstyrte hjemmene hadde varmtvannsbeholder og en komfyr med stekeovn. Radio hadde nok de fleste, og det ble faktisk laget en liten radiomottager for salg på vårt verksted, og det ble produsert og solgt noen hundre av radioen til en pris av kr. 120 pr. stk.

Ski var den gang, frem til 1934-37, en liten stasjonsby. Den første moderne forretningsgården som ble bygget var Rutheim (ved rundkjøringen ved broen). Senere ble Næssbygget og Opsahl-gården satt opp.

Den gang, og frem til 1970-årene, var det husdyr på gårdene i Ski og Kråkstad. Vi installerte og reparerte lysanleggene i fjøs, stall og grisehus. Frem til 1950-årene var det ikke melkemaskiner eller melkekjøle-anlegg på gårdene, så det var tungvinn drift. Da disse innretningene kom ble det nye montasjearbeider for elektrikere, og vå r virksomhet vokste.

Utførelsen av elektriske installasjoner er underlagt offentlig autorisasjon.

I 1962 bygget vi forretnings- og kontorbygning i Sanderveien 2 og flyttet installasjonsvirksomheten dit. Etter hvert var vi blitt 35 elektromontører og lærlinger som hadde oppdrag i distriktet.

De nye skolene i Ski ble bygget, Rådhuset med kino, mange industribedrifter og handelsbedrifter etablerte seg i Follo-området. Landbrukshøyskolen på Ås bygget nye instituttbygninger.

I 1965 flytte vår butikk over i den nye ?Fasaden?, og fikk moderne lokaler.

I Sanderveien 2 har vi våre kontorer, lager, verksted for små-reparasjoner og service-butikk. Vår kundekrets hører hjemme i alle Follo-kommuner og i Oslo. Vi har installasjonsoppdrag som vi får dels ved direkte henvendelse pr. telefon eller besøk, eller vi deltar i anbudskonkurranser.

Firmaet ledes nå av Arne Kolstad, som er 3. Generasjon av fanilien. Han har gått læretiden som elektromontør, og har sin teoretiske utdannelse fra Oslo Ingeniørhøgskole og Bedriftsøkonomiske Institutt BI.

Vårt firma kan i 2009 feire 75-år jubileum, og er således en va de eldste bedrifter i Ski.