Ski Elektriske Installasjon as
Dynamitveien 14C
1400 Ski
Man-Fre: 08:00 - 15:30
64 86 05 50
Send oss en forespørsel

Utfasing av glødelamper

Nytt EU direktiv: Farvel til Glødelampen

EU har besluttet at glødelampen skal erstattes med mere energieffektive alternativer. Norge som EØS medlem er pliktig til å følge opp dette. Denne avgjørelsen vil få store konsekvenser for Norge, både for forbrukerne og det profesjonelle markedet.

Den største endringen er at det fra september i år blir forbudt å produsere matte glødelamper for EU

Fakta: EU har vedtatt at glødelampen skal erstattes av mer energieffektive alternativer. Dette skjer primært som et ledd i beskyttelsen av klima. Det betyr samtidig at du som forbruker kan spare penger på strømkostnader. Fra 1. september 2009 må lyskilder oppfylle en rekke energieffektive krav, noe som betyr at den tradisjonelle glødelampen frem til år 2016 gradvis vil utfases av markedet. Osram støtter utfasingen av glødelampen og bekrefter, at det er et betydelig antall alternative produkter på markedet. Som lyskildeprodusent tilbyr vi allerede alternative produkter i form av sparepærer av meget høy kvalitet og i mange forskjellige former og størrelser samt LED lyskilder ? produkter som begge blir fremtidens nye lyskilder.

Hvilke produkter blir utfaset og når?

Fra 1. september 2009 vil de første glødelampene forsvinne fra markedet. Det er snakk om alle matte glødelamper samt klare glødelamper over 80W. I korte trekk kommer utfasingen til at se ut som følger:
fase1.gif

Hvilke produkter vil erstatte din glødelampe?

Det vil primært være 2 produktgrupper som oppfyller de nye miljøkravene og som du kan bruke som en direkte erstatning for glødelampe:

Energibesparende Halogenpærer ? med klar Kolbe I energiklasse C

  • Inntil 30% mindre strømforbruk og CO2-utslipp
  • Dobbel levetid

Behagelig og naturlig lys, tilnærmet glødelampen

Sparepærestavformede, med kolbe og spiraliserende i energiklasse A

  • Inntil 80% mindre strømforbruk og CO2-utslipp
  • 10.000 timers levetid.fase2.gif

Verdt at vite

  • Halogen Energy Savers gir samme gode og velkjente lyskvalitet som glødelampen.
  • Lavvolt-halogenpærer fortsetter uendret.
  • Forbudet gjelder kun salg av glødelamper. Dvs. at du ikke pr. 1. september behøver å skifte ut dine eksisterende glødelamper.
Kilde: OSRAM